Putin prijeti da će ‘razbiti zube stranim agresorima’

Svako nas želi ‘ugristi’ negdje ili ‘odgristi’ nešto naše, no oni koji bi to učinili trebaju znati da bismo im svima razbili zube tako da više ne mogu gristi, kaže ruski predsjednik.

Vladimir Putin: Potencijalnim agresorima odgovorit ćemo otvoreno i snažno (Reuters)
Vladimir Putin: Potencijalnim agresorima odgovorit ćemo otvoreno i snažno (Reuters)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da će Moskva “razbiti zube” bilo kojoj sili koja pokuša oteti djelić ruskog teritorija.

Na virtualnom sastanku s višim dužnosnicima citirao je ono što je nazvao izjavama stranaca koje preispituju rusku kontrolu nad energetski bogatim Sibirom.

Sličan komentar u Rusiji je pripisan bivšoj američkoj državnoj tajnici Madeleine Albright, iako je ona zanijekala da je rekla takvo što.

“Neki se čak usuđuju javno reći da je navodno nepravedno što Rusija posjeduje bogatstvo regije poput Sibira. Samo jedna zemlja ga posjeduje”, kazao je Putin, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

Priprema samita Putina i Bidena

Koristeći borbeni rječnik, koji dobro prolazi u njegovoj biračkoj bazi među oružanim i sigurnosnim snagama, Putin je rekao da će Moskva bilo kojim potencijalnim agresorima odgovoriti otvoreno i snažno.

“Svako nas želi ‘ugristi’ negdje ili ‘odgristi’ nešto naše, no oni koji bi to učinili trebaju znati da bismo im svima razbili zube tako da više ne mogu gristi… A ključ ovoga je razvoj naših oružanih sila”, dodao je ruski predsjednik.

Komentari dolaze uslijed dogovaranja samita između Putina i američkog predsjednika Joea Bidena, čija je svrha da spriječi da loši odnosi Washingtona i Moskve postanu još gori.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO