Netanyahu se na Twitteru zahvalio na podršci: Na listi tri zemlje regije

‘Hvala vam što ste odlučno stali uz Izrael i podržali naše pravo na samoobranu od terorističkih napada’, napisao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu na svom službenom Twitter nalogu.

Među dvadeset i pet vidljivih zastava u Netanyahuovom tvitu našle su se i zastave tri zemlje iz regije Zapadni Balkan (Twitter)

“Hvala vam što ste odlučno stali uz Izrael i podržali naše pravo na samoobranu od terorističkih napada“, napisao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu na svom službenom Twitter nalogu redajući zastave zemalja za koje je ustvrdio da podržavaju izraelske napade na palestinske teritorije: Pojas Gaze i Zapadnu obalu.

Među dvadeset i pet vidljivih zastava u Netanyahuovom tvitu našle su se i zastave tri zemlje iz regije Zapadni Balkan. Na drugom mjestu, odmah iza zastave Sjedinjenih Američkih Država, nalazi se zastava Albanije, peta u nizu je zastava Bosne i Hercegovine a dvadeset i prva je zastava Sjeverne Makedonije.

Njegova objava na Twitteru izazvala je mnogo reakcija, a najviše korisnika iz Indije koji zamjeraju izraelskom premijeru što nije pomenuo i njihovu zemlju kao jednu koja podržava izraelske operacije na okupiranim palestinskim područjima.

Post je imao više od 19.000 odgovora i 43.000 ‘lajkova’.

Stotine mrtvih Palestinaca

Podsjetimo, u napadima izraelske vojske protekle sedmice u pojasu Gaze ubijeno je najmanje 149 Palestinaca, uključujući 41 dijete. Nekih 950 drugih je ranjeno.

Na okupiranoj Zapadnoj obali izraelske su snage ubile najmanje 13 Palestinaca.

U Izraelu je također ubijeno najmanje 10 ljudi, a u subotu su zabilježena dva nova smrtna slučaja. Izraelska vojska saopćila je kako je iz Gaze ispaljeno stotine raketa prema različitim lokacijama u Izraelu i navela je kako je poslala pojačanje u blizini enklave.

Izvor: Al Jazeera i agencije