Italija ukida karantin za putnike iz EU-a, Velike Britanije i Izraela

Putnici iz tih zemalja više neće biti u obavezi da po dolasku provedu pet dana u izolaciji, ali će i dalje morati da imaju negativan test na korona virus.

Dok se Italija priprema za turističku sezonu, u toj zemlji je potpuno imunizovano više od 8 miliona ljudi (Al Jazeera)

Italija od nedjelje 16. maja ukida karantin za sve putnike iz zemalja članica Evropske unije, Velike Britanije i Izraela, saopštio je ministar zdravlja Roberto Speranza, prenosi Tanjug.

On je precizirao da putnici iz tih zemalja više neće biti u obavezi da po dolasku provedu pet dana u izolaciji, ali će i dalje morati da imaju negativan test na korona virus, prenosi Guardian.

Dok se Italija priprema za turističku sezonu, u toj zemlji je potpuno imunizovano više od 8 miliona ljudi, a bar jednu dozu primilo je skoro 26 miliona.

Italija spremna dočekati turiste

Italija je spremna da ponovo dočeka turiste, rekao je premijer te zemlje Mario Draghi, početkom mjeseca, nakon sastanka ministara turizma Grupe 20 industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta i zemalja u razvoju.

“Svijet želi da putuje u Italiju. Italija je spremna da dočeka svijet”, rekao je Draghi na konferenciji za novinare nakon završetka dvodnevnog sastanka G20 održanog u Rimu.

Draghi je obećao “jasna i jednostavna pravila” koja će omogućiti turistima povratak u Italiju i sigurno putovanje, uključujući i nacionalni pasoš o vakcinaciji protiv korona virusa, prenosi Beta, pozivajući se na AFP.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO