Guverner Floride oprašta građanima kazne zbog kršenja COVID pravila

Guverner Floride objavio je da će stanovnicima te savezne države oprostiti kazne zbog kršenja lokalnih epidemioloških mjera, rekavši da su pravila trebala biti preporuke, a ne naredbe.

DeSantis, poput nekih drugih republikanskih guvernera, kritizirao je ono što je nazvao 'prevelikim miješanjem vlade' u zdravstvene mjere koje su uvodili gradovi i okruzi (EPA)
DeSantis, poput nekih drugih republikanskih guvernera, kritizirao je ono što je nazvao 'prevelikim miješanjem vlade' u zdravstvene mjere koje su uvodili gradovi i okruzi (EPA)

Guverner Floride objavio je u četvrtak da će stanovnicima te savezne države oprostiti kazne zbog kršenja lokalnih epidemioloških mjera, rekavši da su pravila trebala biti preporuke, a ne naredbe.

Republikanac Ron DeSantis se gotovo na svakom koraku protivio zdravstvenim mjerama i predvodio nacionalnu kampanju da se Florida otvori, zbog čega su ga kritizirali zdravstveni stručnjaci, prenosi Hina.

Fox Newsu je rekao da će poštedjeti kazni vlasnike teretana s Floride poput Mikea i Jillian Carnevale koji od svojih klijenata nisu tražili da nose maske.

“Kad se idućih sedmica sastane naš odbor za pomilovanje oprostit ćemo kazne ne samo Mikeu i Jillian, nego bilo kojoj osobi s Floride koja je imala nepodmirene kazne za stvari poput maski ili fizičkog razmaka”, rekao je DeSantis.

DeSantisove kritike

“Takve stvari trebale bi biti preporuke, a ne kazne.”

DeSantis, poput nekih drugih republikanskih guvernera, kritizirao je ono što je nazvao “prevelikim miješanjem vlade” u zdravstvene mjere koje su uvodili gradovi i okruzi, poput obaveznog nošenja maski i zalagao se za dobrovoljne mjere koje osobnu slobodu stavljaju na prvo mjesto.

U septembru je ukinuo ograničenje broja ljudi u restoranima i barovima, a ovaj mjesec je donio uredbu o ukidanju svih lokalnih mjera koje se odnose na pandemiju COVID-a 19.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO