Direktor Shin Beta: Nećemo tolerisati nasilje ni od Arapa ni od Jevreja

Šef izraelske sigurnosne agencije Shin Bet Nadav Argaman rekao da Shin Bet neće dozvoliti kršenje zakona i terorizam na ulicama Izraela.

Veliki broj jevrejskih desničarskih nacionalista pokušao je juče da linčuje jednog Palestinca u predgrađu Tel Aviva (EPA)

Šef izraelske sigurnosne agencije Shin Bet Nadav Argaman poručio je danas da ta služba neće tolerisati etničko nasilje ni od Arapa ni od Jevreja nakon ovonedjeljnih sukoba u nekim gradovima te zemlje, prenosi Tanjug.

Argaman je rekao da Shin Bet neće dozvoliti kršenje zakona i terorizam na ulicama Izraela, prenosi AP.

On je govorio nakon više uzastopnih napada ekstremista na arapske i jevrejske stanovnike u Lodu, Jafi, Haifi i drugim gradovima u Izraelu gdje živi mješovito stanovništvo.

Ekstremni Jevreji pokušali linčovati Arapa

Šef sigurnosne agencije je napomenuo da Shin Bet sarađuje sa izraelskom policijom i graničnim patrolama u tim mješovitim gradovima, u cilju identifikovanja, privođenja i krivičnog gonjenja svih lica koja pokušavaju da naude izraelskim građanima, bez obzira da li su oni Jevreji ili Arapi.

Veliki broj jevrejskih desničarskih nacionalista pokušao je juče da linčuje jednog Palestinca u predgrađu Tel Aviva, a u srijedu je gradonačelnik Loda, grada u kojem žive i Jevreji i Arapi, upozorio je da je “građanski rat” izbio nakon što su se Arapi sukobili sa policijom.

Izvor: Agencije