Video: Desničarski Jevreji pokušali linč Palestinca

Veliki broj jevrejskih desničarskih nacionalista pokušao je da linčuje jednog Palestinca u predgrađu Tel Aviva.

'Žrtva ovog linča je ozbiljno povrijeđena, ali je u stabilnom stanju', navodi se u saopštenju bolnice u Tel Avivu.
'Žrtva ovog linča je ozbiljno povrijeđena, ali je u stabilnom stanju', navodi se u saopštenju bolnice u Tel Avivu.

Veliki broj jevrejskih desničarskih nacionalista pokušao je u srijedu navečer da linčuje jednog Palestinca u predgrađu Tel Aviva.

[Efrat Finkel, Channel 20 via Storyful]

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama može se vidjeti da je grupa krajnje desničarskih Jevreja izvukla iz kola i palicama pretukla jednog Palestinca, prenosi Tanjug Guardian.

Snimke napada u Bat Yamu, predgrađu Tel Aviva, emitirane su na televiziji, ali policija i hitne službe stigle su na lice mjesta tek 15 minuta kasnije, dok je žrtva nepomično ležala nasred ulice.

Napad na Palestinca

Pripadnici grupe iz koje su bili napadači pokušali su da opravdaju napad navodeći da je taj čovjek pokušao da kolima udari okupljene krajnje desničarske nacionaliste, ali se na snimku vidi da svojim automobilom pokušava da izbjegne demonstracije, navodi britanski list.

“Žrtva ovog linča je ozbiljno povrijeđena, ali je u stabilnom stanju”, navodi se u saopštenju bolnice u Tel Avivu.

Na drugim mjestima u Bat Yamu, grupa crno odjevenih Izraelaca razbila je izloge prodavnice sladoleda u arapskom vlasništvu, a mogli su se vidjeti ultranacionalisti koji skandiraju “Smrt Arapima!“ na televiziji uživo tokom sukoba sa policijom.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO