Iskusna novinarka agencije AP-a prva žena na čelu Washington Posta

Sally Buzbee će idućeg mjeseca preuzeti uredništvo s hiljadu zaposlenika, dodao je izdavač lista Fred Ryan.

Zahvaljujući financijskoj moći Jeffa Bezosa, dnevnik je rekao da planira otvoriti urede u 26 zemalja izvan Sjedinjenih Država (EPA)

Sally Buzbee, iskusna novinarka američke agencije Associated Press, imenovana je glavnom urednicom Washington Posta i tako postala prva žena na toj dužnosti u uglednom dnevniku saveznog glavnog grada, prenosi Hina.

Amerikanka kojoj je 55 godina, bila je dosad glavna urednica i potpredsjednica agencije AP, gdje je 1988. počela karijeru. Vodila je washingtonski ured AP-a od 2010. do 2016, izvještavajući o predsjedničkim izborima 2012. i 2016.

Buzbee će idućeg mjeseca preuzeti uredništvo s hiljadu zaposlenika, dodao je izdavač lista Fred Ryan, a prenosi list koji je u vlasništvu osnivača Amazona Jeffa Bezosa.

Buzbee će na tom mjestu zamijeniti Martina Barona koji je imenovan 2013. a u januaru je najavio skori odlazak u mirovinu.

Otkrili afere Watergate i Pentagone Papers

Sally Buzbee je prva žena imenovana na dužnost glavnog urednika Washington Posta od njegova osnivanja 1877. godine.

Među njenim prethodnicima bio je Ben Bradlee koji se proslavio aferama Watergate i Pentagone Papers.

“Post je bogata novinarska baština i sjajno uredništvo”, rekla je Buzbee za list. “Uzbudljivo je biti dio te organizacije u ovo vrijeme rasta i inovacija”.

Zahvaljujući financijskoj moći Jeffa Bezosa, dnevnik je rekao da planira otvoriti urede u 26 zemalja izvan Sjedinjenih Država, napose u Sydneyju i u Bogoti. Bezos je usto sudjelovao u izboru Sally Buzbee, rekao je Ryan.

Izvor: Agencije