Biden predstavlja plan za suzbijanje oružanog nasilja

Biden će obznaniti kako ministarstvo pravosuđa namjerava donijeti u roku od trideset dana pravilo koje bi pomoglo smanjiti rasprostranjenost oružja kućne izrade.

Bidenova administracija radi mjesecima na mjerama za ograničenje oružanog nasilja (EPA)
Bidenova administracija radi mjesecima na mjerama za ograničenje oružanog nasilja (EPA)

Američki predsjednik Joe Biden u četvrtak će predstaviti prve korake svoje administracije za suzbijanje oružanog nasilja, uključujući plan smanjenja širenja oružja čijem porijeklu se ne može ući u trag, nakon masovnih pucnjava koje su ga dodatno potaknule na djelovanje, prenosi Hina.

Biden će obznaniti kako ministarstvo pravosuđa namjerava donijeti u roku od trideset dana pravilo koje bi pomoglo smanjiti rasprostranjenost oružja kućne izrade koje nema serijski broj i kojemu se ne može ući u trag, rekla je dužnosnica Bijele kuće novinarima, ali je za sada nepoznato što će to pravilo uključivati.

Omogućiti tužbe protiv proizvođača oružja

Predviđa se i ulaganje sredstava u sprječavanje nasilja u zajednicama.

Bidenova administracija radi mjesecima na mjerama za ograničenje oružanog nasilja, a nada se da njima neće pokrenuti pravnu bitku i moguće rušenje pojedinih mjera. Naime, drugi amandman američkog Ustava jamči građanima pravo na nošenje oružja.

Biden je u kampanji obećao da će omogućiti tužbe protiv proizvođača oružja zbog ubojstava počinjenih njihovim proizvodom, da će zabraniti jurišne puške te da će uvesti posebne testove za prodaju većine oružja.

Izvor : Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO