Mediji: Navaljni u bolnici zbog respiratorne bolesti

On je ranije kazao kako ima povišenu tjelesnu temperaturu i snažan kašalj.

Navaljni služi zatvorsku kaznu od dvije i po godine (EPA)

Zatvoreni kritičar Kremlja Aleksej Navaljni prebačen je u bolnicu zbog moguće respiratorne bolesti te je testiran na korona virus, objavio je list Izvestija u ponedjeljak pozivajući se na zatvorsku službu, prenosi Reuters na koga se poziva agencija Hina.

Navaljni je ranije kazao kako ima povišenu tjelesnu temperaturu i snažan kašalj te kako se trojica od 15 zatvorenika na njegovom odjelu nalaze na liječenju u bolnici zbog tuberkuloze.

Agencije podsjećaju kako je 44-godišnji Navaljni, jedan od najistaknutijih kritičara predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, objavio je prošle sedmice da stupa u štrajk glađu.

Akutna bol

Opozicijski političar tvrdi i da mu uprava zatvora nije omogućila prikladnu medicinsku pomoć za akutnu bol u leđima i nogama.

Ruske vlasti negirale su te tvrdnje.

Navaljni služi zatvorsku kaznu od dvije i po godine, a nedavno je na njegovoj stranici na internetu objavljeno da ga zatvorski čuvari podvrgavaju mučenju tako što mu ne dozvoljavaju da spava.

Izvor: Agencije

Povezane

Kritičar predsjednika Ruske Federacije pritvoren je zbog kršenja odredbi uvjetne kazne, u suđenju za pronevjeru za koje on tvrdi da je montirano iz političkih razloga.

Published On 25 Feb 2021
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO