UEFA: Finale Lige prvaka u Istanbulu uprkos novom lockdownu u Turskoj

Finale Lige prvaka, koje bi se trebalo igrati na stadionu Atatürk, i prošle se godine trebalo održati u Istanbulu.

Finale će se igrati u Istanbulu 29. maja, ali uz ograničeni broj gledatelja (EPA)

UEFA je potvrdila u petak da računa da će se finale Lige prvaka 29. maja igrati u Istanbulu uprkos tome što je pandemija COVID-a 19 u Turskoj uzrokovala treće zatvaranje koje je na snazi od četvrtka, prenosi Hina.

Prema francuskom RMC Sportu kao i britanskom Daily Mailu, UEFA je čak razmatrala mogućnost da preseli finale negdje drugdje zbog zdravstvenih razloga.

“Finale će se igrati u Istanbulu 29. maja, ali uz ograničeni broj gledatelja. Dobili smo uvjerenje da je zatvaranje u Turskoj privremeno, do 17. maja i da neće utjecati na utakmicu”, objavila je UEFA.

Od četvrtka Turska u lockdownu

“UEFA će nastaviti sarađivati s turskim nogometnim savezom, lokalnim i nacionalnim vlastima kako bi organizirala utakmicu u sigurnim uvjetima”, dodaje evropska nogometna federacija, napominjući kako će informacije o kapacitetu stadiona biti objavljene kasnije.

S najvećim brojem zaraženih u Evropi Turska je u četvrtak navečer ušla u novi lockdown sa zatvaranjem svih tvrtki koje nisu neophodne za život i s ograničavanjem kretanja između regija.

Finale Lige prvaka, koje bi se trebalo igrati na stadionu Atatürk, i prošle se godine trebalo održati u Istanbulu, ali je zbog pandemije UEFA promijenila planove i organizirala “Final 8” u Lisabonu u augustu.

U finalu će se susresti pobjednici ogleda Real Madrid -Chelsea (1:1)  i PSG – Manchester City (1:2).

Izvor: Agencije

Povezane

Evropska nogometna asocijacija podijelit će klubovima nove Lige prvakinja 24 miliona eura, što je četiri puta više od iznosa koji trenutno odlazi u ženske klubove širom Evrope.

28 Apr 2021
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO