U požaru u Indiji stradalo 13 pacijenata, stanje u zemlji kritično

Požar je izbio na dan kad je u Indiji zabilježeno 332.730 zaraženih, što se nije desilo ni u jednoj državi.

Masovno kremiranje žrtava COVID-19 u Delhiju (EPA)
Masovno kremiranje žrtava COVID-19 u Delhiju (EPA)

Požar je izbio u bolnici u zapadnoj Indiji rano jutros, a stradalo je 13 COVID pacijenata, usred najvećeg skoka oboljelih u toj zemlji od početka pandemije.

Požar je izbio u bolnici u Virar u predgrađu Mumbaija i desio se dva dana nakon što su pacijenti na respiratorima preminuli jer je došlo do curenja kisika u bolnici u Nashiku, drugom gradu u državi Maharashtra, javio je Tanjug, pozivajući se na AP.

Vatra se proširila na intenzivnoj njezi na drugom spratu i ugašena je, a pacijenti na kisiku su prebačeni u obližnje bolnice, rekao je direktor bolnice Vijay Vallabh.

Dodao je je ima 90 pacijenata u bolnici, koja se nalazi oko 70 kilometara sjeverno od Mumbaia, finansijskog centra Indije.

Vatri prethodila eksplozija

Uzrok požara ispituje, ali se zna da je eksplozija na jedinici intenzivne njege prethodila vatri, prenosi novinska agencija PTI.

Indija je drugi dan zaredom zabilježila najveći broj oboljelih u jednom danu.

U petak je objavljeno da je inficirano 332.730 ljudi, što se nikada nije desilo ni u jednoj državi, javlja Reuters.

Sa ovom brojkom, Indija je premašila 16 miliona oboljelih.

Dan ranije, u četvrtak, broj oboljelih u Indiji bio je 314.835, što je bio negativan rekord u jednoj državi po broju zaraženih.

Umrlo je 2.263 ljudi, pa se ukupan broj preminulih od COVID-19 od početka pandemije popeo na 186.920, pokazuju podaci ministarstva zdravlja.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO