Francuska: Policajka ubijena u policijskoj stanici

Napadač je ranjen tokom hapšenja, a kasnije je objavljeno kako je u bolnici podlegao od zadobijenih rana.

Policijski izvor je rekao kako je napadač imao državljanstvo Tunisa, da je legalno bio u Francuskoj i da nije imao policijski dosije (AP)

Muškarac naoružan nožem ubio je u petak policijsku službenicu u policijskoj stanici u Rambouilletu, 60-ak kilometara od Pariza, saopćile su tamošnje lokalne vlasti i dodale kako je policija uhapsila napadača.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin posjetio je Rambouillet, gradić od 26.000 stanovnika, jugozapadno od francuske prijestolnice. Premijer Jean Castex ocijenio je napad „kao varvarski čin neopisivog kukavičluka“. 

Napad se dogodio oko podne, a ubijena je službenica, navodi AFP.

Prema navodima hitne pomoći, napadač je ranjen tokom hapšenja, a kasnije je objavljeno kako je u bolnici podlegao od zadobijenih rana.

Napadač imao državljanstvo Tunisa

Agencije navode kako je žrtva, službenica u policijskoj stanici, bila nenaoružana, a izašla je na pauzu za ručak.

Motiv napada nije za sada poznat.

Istražitelji su ispitivali postoji li veza s terorizmom, ali antiterorističko tužiteljstvo saopćilo je da trenutno ta opcija nije uključena u istragu.

Policijski izvor je rekao kako je napadač imao državljanstvo Tunisa, da je legalno bio u Francuskoj i da nije imao policijski dosije, prenosi Fena, pozivajući se na AP.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada