Banka JP Morgan žali što je podržala Superligu

JPMorgan je odobrila zajam u visini od 3.5 milijarde eura klubovima osnivačima Superlige za infrastrukturu i oporavak od posljedica pandemije korona virusa.

Očito smo krivo procijenili kako će taj projekt biti dočekan u široj nogometnoj zajednici i kako bi to moglo utjecati na budućnost", izjavio je predstavnik banke (EPA)

Američka investicijska banka JPMorgan je u petak objavila da žali što je podržala 12 nogometnih klubova u pokretanju Superlige koja se počea raspadati samo 48 sati nakon objave o osnivanju uslijed žestokih kritika iz sportskog, navijačkog i političkog svijeta, prenosi Hina.

“Očito smo krivo procijenili kako će taj projekt biti dočekan u široj nogometnoj zajednici i kako bi to moglo utjecati na budućnost”, izjavio je predstavnik banke. “Naučit ćemo nešto iz toga.”

JPMorgan je odobrila zajam u visini od 3.5 milijarde eura klubovima osnivačima Superlige za infrastrukturu i oporavak od posljedica pandemije korona virusa.

Ostala još tri kluba

Projekt Superlige propao je 21. aprila, manje od 48 sati od objave o osnivanju, kada je osam od 12 klubova osnivača odustalo. Naime, u nedjelju kasno navečer je 12 bogatih klubova predvođenih Realovim predsjednikom Florentinom Pérezom objavilo saopćenje o pokretanju Superlige koja bi im donijela dodatni novac u trenutku opadajućih prihoda uzrokovanih pandemijom korona virusa.

No, onda u ponedjeljak navečer dolazi do preokreta. Najprije su iz Superlige istupili engleski klubovi  Manchester City, Chelsea, Manchester United, Liverpool, Arsenal i Tottenham, a onda u srijedu Atletico Madrid, Inter i Milan. Sada je taj mega-projekt doveden na rub propasti jer su u unjemu ostala još samo tri kluba – Real Madrid, Barcelona i torinski Juventus.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada