SAD: Još 100 zemalja na listi rizičnih za putovanje

Na listi zemalja u koje se Amerikancima ne preporučuje putovanje nalazi se i Velika Britanija, Kanada, Francuska, Meksiko, Njemačka, Hrvatska…

Većini Amerikanaca već je onemogućeno putovanje u većinu evropskih zemalja (EPA)
Većini Amerikanaca već je onemogućeno putovanje u većinu evropskih zemalja (EPA)

Američki State Department dodao je još 100 zemalja na listu “Zemlje nepoželjne za putovanja: nivo 4”, uključujući Veliki Britaniju, Kanadu, Francusku, Meksiko, Njemačku, Hrvatsku i druge, koje se svrstavaju u kategoriju “visokorizičnih zbog COVID-19”.

Ministarstvo vanjskih poslova je još u ponedjeljak najavilo da će, u skladu s preporukama svojih zdravstvenih službi, proširiti listu zemalja u koje se ne preporučuje putovanje na oko 80 posto svih država na svijetu.

Na listi ukupno 131 zemlja

Prije utorka na listi State Departmenta nalazile su se 34 države, a danas se na toj listi nalazi 131 zemlja, prenosi Tanjug.

Većini Amerikanaca već je onemogućeno putovanje u većinu evropskih zemalja zbog ograničenja uvedenih usljed pandemije COVID-19.

Washington je zabranio ulazak u zemlju gotovo svim neameričkim građanima koji su nedavno bili u schengenskom prostoru, Kini, Brazilu, Iranu i Južnoafričkoj Republici.

 

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO