Disneyland u Parizu centar za vakcinaciju protiv COVID-a 19

Zabavni park, dom Minnie i Mickey Mousea smješten na periferiji Pariza, od subote će biti mjesto vakcinacije protiv COVID-a 19.

Blizu 13 miliona ljudi, što čini 24,8 posto odrasle populacije (svaki četvrti Francuz), primio je najmanje jednu dozu vakcine (EPA - Ilustracija)
Blizu 13 miliona ljudi, što čini 24,8 posto odrasle populacije (svaki četvrti Francuz), primio je najmanje jednu dozu vakcine (EPA - Ilustracija)

Zabavni park Disneyland, jedno od najposjećenijih mjesta u glavnom gradu Francuske, bit će pretvoren u centar za masovnu vakcinaciju starijih građana Pariza protiv novog korona virusa, objavile su vlasti, prenosi agencija Anadolija.

Zabavni park, dom Minnie i Mickey Mousea smješten na periferiji Pariza, od subote će biti mjesto vakcinacije protiv COVID-a 19. Objekat će biti otvoren samo vikendom, kao i još 12 centara za vakcinaciju u regiji Ile-de-France.

Više od 60 ljekara, medicinskih sestara i ostalog osoblja, radit će na vakcinaciji starijih od 60 godina.

„U centru će dnevno biti vakcinisano najmanje 1.000 ljudi“, navodi se iz prefekture Seine-et-Marne.

Otvaranje ugostiteljstva

Blizu 13 miliona ljudi, što čini 24,8 posto odrasle populacije (svaki četvrti Francuz), primilo je najmanje jednu dozu vakcine. Oko 4,5 miliona ljudi je potpuno vakcinisano.

Predsjednik Emmanuel Macron kazao je da ubrzani postupak vakcinacije ide dobrim putem i da brojke pokazuju da je Francuska među zemljama koje su cijepile veći postotak odraslih unutar Europske unije.

Iako epidemija nije pod kontrolom, Francuska razmatra ponovno otvaranje restorana, kafića i barova, kao i odobravanje održavanja kulturnih događaja, uz strogi sanitarni protokol.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO