Papa poslao Brazilcima poruku nade i utjehe zbog brojnih žrtava

U videoporuci konferenciji brazilskih biskupa, Franjo je rekao da se posebno molio za Brazilce koji su izgubili svoje najmilije zbog pandemije.

Mladi i stari, roditelji, ljekari i volonteri, svećenici, bogati i siromašni: pandemija nikoga nije poštedjele patnje, poručio Franjo (Arhiva)

Papa Franjo poslao je Brazilcima poruku nade i utjehe usred naglog porasta broja smrtnih slučajeva i zaraza korona virusom u zemlji koja prolazi “jedan od najtežih testova u svojoj historiji”, prenosi Fena.

U videoporuci konferenciji brazilskih biskupa, Franjo je rekao da se posebno molio za Brazilce koji su izgubili svoje najmilije zbog pandemije, javlja AP.

Stručnjaci krive Bolsonara za stanje u zemlji

“Mladi i stari, roditelji, ljekari i volonteri, svećenici, bogati i siromašni: pandemija nikoga nije poštedjele patnje. Posebno su tragični slučajevi porodica koje se nisu mogle oprostiti od svojih najmilijih”, kazao je on.

Brazil se u službenom broju poginulih COVID-19 nalazi odmah iza Sjedinjenih Država, zabilježivši 361.000 smrtnih slučajeva, prema podacima Univerziteta Johns Hopkins. Stručnjaci za javno zdravstvo krive predsjednika Jaira Bolsonara za odbijanje donošenja strogih mjera za zaustavljanje broja zaraženih i za sukobe s guvernerima i gradonačelnicima.

Izvor: Agencije