Njemačka turistička branša ne očekuje oporavak prije jeseni

„Za ljetnu sezonu bilježimo 76 posto bukinga manje nego prošle godine koja je ionako već bila slaba“, rekao je Michael Frenzel, direktor Saveza njemačkih turističkih poduzetnika.

Većina računa s odmorom tek na jesen (Reuters)

Njemačka turistička branša ne računa s oporavkom ove godine i govori o padu bukinga u usporedbi s prošlom godinom za dvije trećine, prenosi Hina.

„Za ljetnu sezonu bilježimo 76 posto bukinga manje nego prošle godine koja je ionako već bila slaba“, rekao je Michael Frenzel, direktor Saveza njemačkih turističkih poduzetnika  (BDT) u razgovoru za Welt am Sonntag.

On je objasnio da je broj storniranja posljednjih sedmica premašio broj novih bukinga.

„Mislim da građani očekuju da će se tek od trećeg tromjesečja situacija normalizirati. Većina računa s odmorom tek na jesen. U tom razdoblju bilježimo mnogo manje storniranja“, rekao je Frenzel.

Traže se ”jasne perspektive”

Direktor turističkog koncerna TUI Fritz Joussen, istodobno smatra da bi uskoro mogao slijediti porast broja bukinga.

On je posebice ukazao na pozitivan razvoj u nekim regijama poput Izraela, SAD-a i Velike Britanije.

“Doduše ne znam što će političari odlučiti sljedećih sedmica ali vidim pozitivne signale kako u Njemačkoj tako i u inostranstvu”, rekao je Joussen.

Na prošlosedmičnom sastanku predstavnika privrede s ministrom Peterom Altmaierom, turistička branša je od ministra zatražila “jasne perspektive” za predstojeće razdoblje.

Izvor: Agencije