Erdogan: Turska želi posredovati između Ukrajine i Rusije

Erdogan je pozvao da se okončaju tenzije u Donbasu nakon razgovora s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim u Istanbulu.

Zarad mirne budućnosti našeg regiona, želimo da obje države reše nesuglasice što pre kroz dijalog, mirno, i mi radimo na tome", rekao je Erdogan (Arhiva)

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da je Turska spremna da radi na mirovnoj rezoluciji između Ukrajine i Rusije, nakon povećanja nasilja u regionu Donbas i gomilanju ruskih trupa na granici sa Ukrajinom, javio je Reuters..

Erdogan je pozvao da se okončaju tenzije u Donbasu nakon razgovora s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim u Istanbulu u subotu, rekavši mu da je Turska spremna da pruži neophodnu podršku, prenosi Tanjug.

Razgovor sa Putinom u petak

On je prije toga razgovarao telefonom s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u petak, kada je Putin optužio Ukrajinu za “opasne provokativne akcije” u Donbasu.

“Zarad mirne budućnosti našeg regiona, želimo da obje države riješe nesuglasice što pre kroz dijalog, mirno, i mi radimo na tome”, rekao je Erdogan u Istanbulu.

Izvor: Agencije