Indija teško pogođena pandemijom COVID-19

U Indiji je ukupan broj slučajeva zaraze korona virusom dostigao je 13,2 miliona.

Broj slučajeva COVID-19 posljednjih dana konstantno raste (Reuters)

U Indiji je u subotu zabilježen novi dnevni rekordan broj infekcija korona virusom nakon što su u protekla 24 sata registrovana 145.384 nova slučaja COVID-19, pokazuju podaci Ministarstva zdravstva Indije, javlja Anadolija.

Ukupan broj slučajeva zaraze korona virusom dostigao je 13,2 miliona, dok ukupan broj umrlih od COVID-19 iznosi 168.436, uključujući 794 nova smrtna slučaja.

Broj slučajeva COVID-19 posljednjih dana konstantno raste, a Maharashtra je najteže pogođena savezna država u kojoj je u protekla 24 sata registrovano blizu 60.000 novozaraženih.

Policijski sat u mnogim gradovima

Novi rekord u Maharashtri zabilježen je u trenutku kada je Federalna vlada objavila da nema dovoljno vakcina, što je primoralo zvaničnike da zatvore nekoliko centara za vakcinaciju. Gradske vlasti također upozoravaju da se suočavaju sa manjkom vakcina.

Kako broj novozaraženih nastavlja rasti, sve više gradova u Indiji uvodi policijski sat i zaključavanje tokom vikenda kako bi se spriječilo širenje korona virusa.

Indija se prema podacima portala “Worldometers“ po broju zaraženih korona virusom u svijetu nalazi na trećem mjestu, iza Sjedinjenih Američkih Država i Brazila.

Izvor: Agencije