Hatami: Ako nas Izrael napadne, sravnit ćemo sa zemljom Tel Aviv i Haifu

Iranski ministar odbrane Amir Hatami izjavio je u Teheranu da će, ukoliko Izrael napadne njegovu zemlju, Iran sravniti sa zemljom Tel Aviv i Haifu.

Hatami je dodao da su 'grupe otpora' koje podržava Iran u Libanu, Siriji, Iraku i Jemenu 'meka sila' njegove zemlje protiv Izraela (EPA)

Iranski ministar odbrane Amir Hatami izjavio je u Teheranu da će, ukoliko Izrael napadne njegovu zemlju, Iran sravniti sa zemljom Tel Aviv i Haifu.

Hatami je govorio na skupu u Teheranu a tokom obraćanja osvrnuo se na izjave izraelskog kolege Bennyja Gantza o navodnim planovima za napad, javila je iranska državna televizija, a prenosi Anadolija.

Izjavljujući da Iran ima potrebnu vojnu sposobnost da zaštiti svoju sigurnost i stabilnost, Hatami je poručio:

“Niko u regiji nije želio cionistički režim, pa su morali oko sebe sagraditi zid. Uz to, ponekad prijete Iranu zbog očaja. Ako pogriješe, sravnit ćemo sa zemljom Tel Aviv i Haifu”.

Grupe otpora

Hatami je također dodao da su “grupe otpora” koje podržava Iran u Libanu, Siriji, Iraku i Jemenu “meka sila” njegove zemlje protiv Izraela.

U govoru koji je održao 27. januara, izraelski načelnik Generalštaba Aviv Kochavi izjavio je kako je naredio vojsci da pripremi nove operativne planove za sprečavanje iranskog nuklearnog programa.

Ministar obrane Benny Gantz najavio je 5. marta da je izraelska vojska ažurirala svoje planove da pogodi iranske nuklearne objekte.

Izvor: Agencije