Raste broj žrtava napada u Mogadišuu, najmanje 20 poginulo

Neke od zgrada u neposrednoj blizini restorana koji je napadnut srušile su se poslije eksplozije i strahuje se da ima još zarobljenih u ruševinama.

Portparol policije okrivio je za napad lokalnu ekstremističku grupu al-Shabab koja je povezana sa al-Kaidom (Reuters)

Državna novinska agencija u Somaliji izvijestila je da se broj žrtava popeo na najmanje 20, a još 30 osoba je ranjeno u jučerašnjem napadu auto bombom ispred popularnog restorana u blizini luke u glavnom gradu Mogadišu, javlja AP a prenosi Tanjug.

Agencija navodi da je portparol policije Sadiq Ali Adan okrivio za napad lokalnu ekstremističku grupu al-Shabab koja je povezana sa al-Kaidom i koja često izvodi napade u Mogadišu, a isti restoran napadnut je i tokom prošle godine.

Opozicija protestuje zbog odgađanja izbora

AP prenosi da su se neke od zgrada u neposrednoj blizini restorana koji je napadnut srušile poslije eksplozije i strahuje se da ima još zarobljenih u ruševinama.

Sigurnosna situacija u Mogadišu trenutno je vrlo teška, hiljade pripadnika vladinih snaga raspoređeno je zbog najavljenih današnjih demonstracija opozicije u vezi odloženih nacionalnih izbora u zemlji, ali su one u međuvremenu pomjerene, navodi agencija.

Izvor: Agencije