Biden zadužio Harris za upravljanje migrantskom krizom

Harris zadužena za upravljanje osjetljivim pitanjem priliva migranata na granicu između Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

"Povjeravam vam težak zadatak", Biden rekao Harris na sastanku u Bijeloj kući (EPA)

Američki predsjednik Joe Biden zadužio je u srijedu potpredsjednicu Kamalu Harris za upravljanje osjetljivim pitanjem priliva migranata na granicu između Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

“Povjeravam vam težak zadatak”, rekao joj je na sastanku u Bijeloj kući. “Pristala je voditi taj diplomatski problem”, dodao je i spomenuo razgovore s Meksikom, Salvadorom, Gvatemalom i Hondurasom od kuda stiže većina imigranata u Sjedinjene Američke Države, prenosi Fena.

“Ova situacija je pravi izazov”, odgovorila je Harris.

Planirana posjeta granici

Ovo je prvi predmet koji je Joe Biden povjerio svojoj potpredsjednici.

Izaslanstvo zastupnika Kongresa i predstavnika Bijele kuća trebalo bi u srijedu otići do granice između Sjedinjenih Američkih Država i Meksika u prihvatni centar u Carrizo Springs, u Teksasu, navela je Bijela kuća koju republikanci optužuju da odbija poduzeti sve krizne mjere na južnoj granici, posebice u vezi dolaska brojnih maloljetnika bez pratnje.

“Bidenovoj vladi je jako važna transparentnost”, navodi se u priopćenju i jamči da razna ministarstva uključena u vođenje krize pokušavaju olakšati pristup novinara.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO