U blizini rezidencije Harris uhapšen naoružani muškarac

Policija navodi da je Paul Murray optužen za nošenje opasnog oružja, nošenje puške van posla i posjedovanje neregistrirane municije.

Do hapšenja je došlo na temelju 'obavještajnog spisa iz Teksasa' (EPA)

Američka tajna služba objavila je u srijedu da je u blizini službene rezidencije potpredsjednice Kamale Harris uhapsila muškarca iz San Antonija, Teksas, zbog toga što je tamo zatečen s opasnim naoružanjem.

Tajna služba, koja je odgovorna za sigurnost američkog predsjednika Joea Bidena i potpredsjednice Kamale Harris, saopćila je da su Paula Murraya (31) priveli dužnosnici u civilu u blizini vladinog kompleksa zgrada u kojem su rezidencija potpredsjednice i vojnopomorski opservatorij, prenosi Hina.

Odjel vašingtonske Metropolitan policije saopćio je da su ga dužnosnici uhapsili i podigli optužnicu te da je do hapšenja došlo na temelju “obavještajnog spisa iz Teksasa”, ne navodeći šta je u njemu.

Pati od ‘paranoidnih deluzija’

Reporter Fox Newsa iz Washingtona na Twitteru je objavio teksaški policijski izvještaj o uhapšenom u kojem piše da pati od “paranoidnih deluzija” da ga vojska ili vlada žele ubiti te da je poslao poruku majci navodeći da je u Washingtonu i da se namjerava “pobrinuti za svoj problem”.

Vašingtonska policija navela je da je Murray optužen za nošenje opasnog oružja, nošenje puške van posla, posjedovanje neregistrirane municije i velikog spremnika za municiju.

Policija je navela da su puška i municija pronađene u Murrayevom automobilu.

Izvor: Agencije