Prvi razgovor Lavrova i Blinkena

Ruski šef diplomatije je potvrdio da je ruska strana otvorena za zajednički rad na normalizaciji čitavog niza bilateralnih odnosa sa SAD-om.

Dvojica šefova diplomatije pozdravili su produženje sporazuma START i istakli njegov značaj za međunarodnu sigurnost (EPA)
Dvojica šefova diplomatije pozdravili su produženje sporazuma START i istakli njegov značaj za međunarodnu sigurnost (EPA)

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov razgovarao je danas prvi put telefonom sa američkim državnim sekretarom Antonyijem Blinkenom i prenio mu da je Rusija spremna za konstruktivan dijalog.

“Lavrov je potvrdio da je ruska strana otvorena za zajednički rad na normalizaciji čitavog niza bilateralnih odnosa zasnovanih na uzajamnom povjerenju i ravnoteži interesa”, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva, prenosi Tanjug pozivajući se na rusku novinsku agenciju TASS.

Neophodno poštivati zakone Rusije u slučaju Navalni

Dvojica šefova diplomatije pozdravili su produženje sporazuma START i istakli njegov značaj za međunarodnu sigurnost.

Povodom slučaja opozicionog lidera Alekseja Navalnog koji se nalazi u zatvoru, Lavrov je rekao da je neophodno poštovati zakon i pravosudni sistem Rusije, navodi se u saopštenju.

Izvor : Agencije

Povezane

Sjedinjene Američke Države produžile su ugovor Novi START s Rusijom na pet godina, objavio je američki državni sekretar Antony Blinken.

03 Feb 2021
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO