Haiti: U masovnom bjekstvu iz zatvora ubijeno 25 ljudi

Policija aktivno traga za još 200 zatvorenika koji su pobjegli iz zatvora u predgrađu glavnog grada.

U zatvoru bio dvostruko veći broj zatvorenika od maksimalnog kapaciteta (EPA)
U zatvoru bio dvostruko veći broj zatvorenika od maksimalnog kapaciteta (EPA)

Policija Haitija aktivno traga za još 200 zatvorenika koji su pobjegli iz zatvora u predgrađu glavnog grada Haitija Port-au-Princea u akciji u kojoj je ubijeno 25 ljudi, među kojima i direktor zatvora, saopštile su vlasti.

Policija radi na tome da ih vrati, neki od njih još imaju lisice i neće moći daleko da odu, rekao je sinoć novinarima državni sekretar za komunikacije Frantz Exantus, prenosi Beta.

On je rekao da je u masovnom bjekstvu u četvrtak iz zatvora pobjeglo 400 zatvorenika od 1.542 koliko ih je držano u tom objektu. Gotovo dvostruko više nego što je njegov nominalni maksimalni kapacitet.

Među ubijenima i građani

U bjekstvu je ubijeno 25 ljudi, među kojima šest zatvorenika i direktor zatvora, rekao je Exantus medijima. On je kazao da su među mrtvima i građani koje su zatvorenici ubili prilikom bjekstva.

Među stradalim zatvorenicima poslije bjekstva je i vođa glavnih kriminalnih mreža na Haitiju Arnel Joseph. Njega je policija juče ubila prilikom kontrole, oko 120 kilometara od zatvora iz koga je pobjegao. On je uhapšen u julu 2019.

Zatvor visoke sigurnosti Croix-des-Bouquets otvoren je 2012, pomoću finansijskih sredstava iz Kanade. Maksimalni kapacitet zatvora je 872 zatvorenika, a gotovo dvostruko toliko bilo je u njemu u četvrtak kada je organizovano masovno bjekstvo.

Izvor : Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO