SAD: Pad broja zaraženih ne smije nas opustiti

Visoki savjetnik Bijele kuće za borbu protiv COVID-19 sastavio je listu kompanija koje trebaju pomoći u borbi protiv korona virusa.

Bijela kuća je apelirala na kompanije da se priključe naporima u borbi protiv pandemije (EPA)

Jedna od direktorica u američkom Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Rochelle Walensky ocijenila je da je nedavni pad u broju novooboljelih od COVID-19 samo stagnacija i da se Amerika mora i dalje vrlo ozbiljno držati restriktivnih mjera.

Bijela kuća je apelirala na kompanije da se priključe naporima u borbi protiv pandemije tako što će zahtijevati od zaposlenih da nose maske i educirati klijente, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters

Uloga kompanija u borbi protiv COVID-19

Visoki savjetnik Bijele kuće za borbu protiv COVID-19 Andy Slavitt u međuvremenu je sastavio listu kompanija koje trebaju preduzeti mjere kako bi pomogli u borbi protiv COVID-19 i pozvao još neke firme da se priključe.

Kompanije Ford i Gap prave i doniraju milione maski, dok Best Buy, Target i Dollar Genera daju radnicima plaćeno odsustvo na dan vakcinacije.

Bijela kuća radi na velikoj kampanji da educira Amerikance o vakcinaciji, jer traži način da okonča pandemiju COVID-19, koja je do sada ubila više od pola miliona stanovnika u SAD-u.

Izvor: Agencije