Zarif: Iran će nastaviti podržavati Siriju

Šef iranske diplomatije je naglasio potrebu za rješenjem koje štiti interese, suverenitet i teritorijalni integritet te arapske zemlje.

Mohammad Javad Zarif telefonski je razgovarao sa sirijskim kolegom Faisalom Mekdadom (EPA)
Mohammad Javad Zarif telefonski je razgovarao sa sirijskim kolegom Faisalom Mekdadom (EPA)

Iran će nastaviti podržavati sirijsku Vladu u borbi protiv terorizma, izjavio je u petak iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif u telefonskom razgovoru sa sirijskim kolegom Faisalom Mekdadom.

Ponovo je potvrdio da će Islamska Republika nastaviti s podrškom Siriji u raznim poljima i u njenim naporima da obezbijedi sigurnost i stabilnost širom Sirije, javila je novinska agencija Tasnim, prenosi Fena.

Šef iranske diplomatije također je naglasio potrebu za rješenjem koje štiti interese, suverenitet i teritorijalni integritet te arapske zemlje.

Poziv na poštivanje UN rezolucije o Siriji

Mekdad se zahvalio na iranskoj podršci sirijskom narodu na ekonomskom polju, s ciljem ublažavanja “jednostranih sankcija”.

Dvojica ministara također su zatražili od zapadnih država da poštuju rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Siriji, navodi se u agencijskoj vijesti.

Razgovor dvojice visokih zvaničnika i regionalnih saveznica uslijedio je nakon američkih zračnih udara, u kojima su ubijena najmanje 22 proiranska borca u istočnoj Siriji u petak ujutro, prenosi Xinhua.

Izvor : Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO