Romney: Trump bi pobijedio u stranačkim izborima 2024.

Senator iz Utaha smatra kako će bivši predsjednik SAD-a imati veliku ulogu u Republikanskoj stranci narednih godina.

Mitt Romney: Ako se Donald Trump kandidira, dobit će nominaciju (EPA)
Mitt Romney: Ako se Donald Trump kandidira, dobit će nominaciju (EPA)

Republikanski senator Mitt Romney smatra kako će bivši američki predsjednik Donald Trump lako osvojiti nominaciju Republikanske stranke za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, ukoliko se ponovo bude kandidirao za ulazak u Bijelu kuću 2024. godine.

U online intervjuu za New York Times rekao je kako je uvjeren da će Trump imati ulogu u Republikanskoj stranci u narednim godinama te dodao kako bivši predsjednik SAD-a ima “daleko najveći glas i veliki utjecaj“ u partiji.

“Ne znam da li će se kandidirati 2024. godine ili ne. Ali ,ako to učini, prilično sam siguran da će dobiti nominaciju“, naveo je Romney.

Oba puta glasao za opoziv

Romney, koji se i sam borio za republikansku kandidaturu za predsjednika SAD-a 2012. godine, naglasio je kako se mnogo toga može dogoditi do 2024. godine, ali je ukazao da istraživanja javnog mnjenja pokazuju da republikanski glasači i dalje pretežno favoriziraju bivšeg predsjednika, prenosi Politico.

“Pratim ankete, koje pokazuju kako bi, ako bi se među imenima kojima se špekulira kao potencijalnim kandidatima za nominaciju 2024. godine, našlo ime predsjednika Trumpa, on bi među republikancima pobijedio uvjerljivo“, navodi senator iz Utaha.

Romney je jedini republikanski senator koji je glasao protiv Trumpa u njegova oba suđenja za opoziv, podsjećaju mediji.

Izvor : Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO