U Kini izgrađen pogon za proizvodnju AstraZeneca vakcine

Vakcina bi u Kini mogla dobiti dozvolu do sredine 2021. godine, nakon što budu prikupljeni podaci kliničkih ispitivanja u zemlji i inozemstvu.

Kineska kompanija počela je probnu proizvodnju AstraZeneca vakcine (EPA)

Kineska kompanija Shenzhen Kangtai Biological Products saopćila je da je završila s radovima na izgradnji postrojenja napravljenog da proizvede 400 miliona doza vakcine kompanije AstraneZeneca na godišnjem nivou, što je dvostruko više od cilja koji je najavljen prošle godine.

Kompanija aktivno podstiče procedure za kliničko ispitivanje vakcine i njenu registraciju u Kini, a završila je i s izgradnjom proizvodnog pogona i počela probnu proizvodnju, navedeno je u saopćenju firme sa sjedištem u Shenzhenu, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Dozvola za vakcinu do sredine 2021.

Shenzhen Kangtai Biological Products stekao je pravo za snabdijevanje kopnenog dijela Kine vakcinom AZD1222 koju su razvile kompanija AstraZeneca i Univerziteta Oxford.

Vakcina bi u Kini mogla dobiti dozvolu do sredine 2021. godine, nakon što budu prikupljeni podaci iz prve i druge faze kliničkih ispitivanja u ovoj zemlji, kao i podaci iz posljednje faze kliničkih ispitivanja u inozemstvu, rekao je Leon Wang, direktor AstraZenece za operacije u Kini u novembru.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO