Trump: Suđenje je lov na vještice, nastavljam put

Bivši američki predsjednik je zahvalio svom pravnom timu i svim senatorima i članovima Kongresa koji su ‘ponosno’ branili Ustav i svete pravne principe.

Senat je oslobodio Donalda Trumpa optužbi za podsticanje nasilja njegovih pristalica (Reuters)

Bivši američki predsjednik Donald Trump poručio je da je suđenje za opoziv u Senatu, koje je okončano njegovim oslobađanjem, još jedna faza “najvećeg lova na vještice u historiji” Sjedinjenih Američkih Država.

“Ovo je tužan komentar našeg vremena, kada je jednoj političkoj partiji u Americi data slobodna mogućnost da ocrni vladavinu prava, pretvori pravosuđe u sredstvo političke osvete i progoni, ucjenjuje sve one koji misle drugačije”, naveo je Trump.

Saopćenje je objavio u subotu, nakon odluke Senata da ga oslobodi optužbi za podsticanje nasilja njegovih pristalica, u drugom suđenju za opoziv, prenosi Tanjug.

Mogućnost ponovne kandidature

Trump je zahvalio svom pravnom timu i svim senatorima i članovima Kongresa koji su “ponosno” branili Ustav i svete pravne principe.

Osvrnuo se i na budućnost, budući da se, nakon odluke Senata, može kandidirati na narednim predsjedničkim izborima 2024. godine.

“Naš historijski, patriotski i lijep pokret Učinimo Ameriku ponovo velikom je tek počeo. U predstojećim mjesecima mnogo toga imam podijeliti s vama i radujem se nastavku našeg nevjerovatnog zajedničkog puta ka ostvarenju američke izuzetnosti za sve naše ljude”, zaključio je Trump.

Izvor: Agencije