Uhapšeni roditelji, optuženi u ime sina, za ubistvo četiri učenika u SAD-u

Roditelji protiv kojih je podignuta optužnica bili su u bijegu.

Ethan Crumbley je ubio četiri učenika iz svoje srednje škole (EPA)

Roditelji tinejdžera iz Michigana optuženog da je ubio četvero kolega iz srednje škole u subotu su pritvoreni.

Roditelji protiv kojih je podignuta optužnica za ubistvo iz nehata u ime njihovog maloletnog sina koji je ubio četiri učenika iz svoje srednje škole u američkoj saveznoj državi Mičigen, bili su u bjekstvu i policija je tragala za traga.

Prije hapšenja, njihovi advokati naveli su da su se sklonili iz sigurnosnih razloga i da će se predati policiji, prenosi Beta.

Jamesa i Jennifer Crumbley tražile su lokalna i savezna policija, izjavio je danas načelnik lokalne policije u Mičigenu.

Vozilo Crumbleyevih pronađeno u Detroitu, oko 60 kilometara od srednje škole gdje se dogodila pucnjava.

Četiri tačke optužnice

James i Jennifer Crumbley su u petak oboje optuženi po četiri tačke, tri dana nakon što je njihov 15-godišnji sin otvorio vatru u srednjoj školi u Oxfordu, oko 60 kilometara od Detroita, ubio četvero učenika i povrijedio još sedmero.

James Crumbley je vodio sa sobom Ethan kada je, četiri dana prije napada, kupovao pištolj koji je Ethan donio u školu, navode tužioci.

Kada je čuo izvještaje o pucnjavi u školi, James Crumbley se odmah vratio kući sa posla da potraži pištolj, koji nije našao. Crumbley je zatim pozvao policiju i rekao da sumnja da je njegov sin napadač u školi.

Optužnice se rijetko podižu protiv roditelja u slučajevima pucnjava u školama. Za razliku od nekih država, zakon Mičigena ne nalaže vlasnicima oružja da čuvaju svoje oružje na sigurnom mjestu kojem djeca nemaju pristup.

Izvor: Agencije