UAE ublažili kazne za strance koji unose proizvode sa THC-om

Prema novom zakonu, svi koji imaju hranu, piće ili drugo što sadrži THC neće ići u zatvor ako im je to prvi put. Umjesto toga, vlasti će konfiskovati i uništiti proizvode.

Zakon je značajna promjena za jednu od najrestriktivnijih zemalja na svetu kada je u pitanju uvoz narkotika za ličnu upotrebu (EPA)

Ujedinjeni Arapski Emirati ublažili su kazne za strance koji u zemlju stignu sa proizvodima koji sadrže THC, glavnu opojnu supstancu u kanabisu.

Prema novom zakonu, svi koji imaju hranu, piće ili drugo što sadrži THC neće ići u zatvor ako im je to prvi put. Umjesto toga, vlasti će konfiskovati i uništiti proizvode, prenosi Beta.

Zakon je značajna promjena za jednu od najrestriktivnijih zemalja na svetu kada je u pitanju uvoz narkotika za ličnu upotrebu, od kanabisa do lijekova koji se prodaju bez recepta.

Četiri godine zatvora za upotrebu droge

U zemlji je strogo zabranjena prodaja i puštanje u promet opojnih droga, a upotreba droge se kažnjava sa četiri godine zatvora.

Stranci koji su uhvaćeni da koriste drogu ranije su deportovani u svoje zemlje, a prema novom zakonu ta odluka je ostavljena sudiji.

Izvor: Agencije