Krčenje šuma u brazilskoj Amazoni poraslo za 22 posto

Brazilska agencija za svemirska istraživanja zabilježila je 13.235 četvornih kilometara krčenja šuma u najvećoj prašumi na svijetu u svojim satelitskim podacima

Vlada je obećala da će okončati ilegalnu sječu šuma prije 2028., što je cilj koji zahtijeva velika godišnja smanjenja uništavanja šume (EPA)

Krčenje šuma u brazilskoj prašumi Amazone poraslo je za 22 posto u godinu dana, što je najviša razina od 2006. godine, pokazalo je godišnji izvještaj brazilske vlade i time demantiralo uvjeravanja predsjednika Jaira Bolsonara da zemlja suzbija ilegalnu sječu šume, javlja Hina.

Brazilska agencija za svemirska istraživanja zabilježila je 13.235 četvornih kilometara krčenja šuma u najvećoj prašumi na svijetu u svojim satelitskim podacima PRODES tokom razdoblja od augusta 2020. do jula 2021.

Ilegalna sječa šume

Do povećanja dolazi unatoč naporima brazilskog predsjednika da pokaže kako njegova vlada ozbiljno shvaća očuvanje okoliša, dok i dalje poziva na povećenje rudarstva i komercijalne poljoprivrede u zaštićenim dijelovima Amazone.

Vlada je obećala da će okončati ilegalnu sječu šuma prije 2028., što je cilj koji zahtijeva velika godišnja smanjenja uništavanja šume.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada