Poljska: Bjelorusija autobusima odvodi migrante

Nije jasno gdje su odvedeni, a informacije koje su iznijeli zvaničnici je teško provjeriti zbog ograničenja sa kojima se novinari suočavaju u radu sa obje strane granice.

Migrantima obezbjeđeno sklonište u logističkom centru na granici, čime im je poslije mnogo dana omogućeno da spavaju u zatvorenom prostoru (EPA)

Zvaničnik poljske vlade je izjavio danas da bjeloruske vlasti autobusima odvoze migrante koji su dane proveli u improvizovanom kampu na bjeloruskoj strani istočne granice Poljske, prenosi Tanjug.

“Dobio sam informaciju da je Lukašenko obezbjedio prve autobuse u koje se migranti ukrcavaju i odlaze. Kamp kod Kuznice se polako prazni”, izjavio je Mačej Vasik, zamjenik poljskog ministra unutrašnjih poslova, a prenosi agencija AP.

Nije jasno gdje su odvedeni, a informacije koje su iznijeli zvaničnici je teško provjeriti zbog ograničenja sa kojima se novinari suočavaju u radu sa obje strane granice, ocjenjuje agencija AP.

Irak je apelovao na svoje građane da se vrate kući, govoreći im da je put u EU zatvoren. Prvi letovi zakazani su za četvrtak.

Migranti “zaglavljeni” na granici

Bjeloruska državna novinska agencija Belta javila je da je migrantima obezbjeđeno sklonište u logističkom centru na granici, čime im je poslije mnogo dana omogućeno da spavaju u zatvorenom prostoru, a ne u šatorima na otvorenom.

Od 8. novembra, velika grupa ljudi sa Bliskog istoka zaglavljena je na graničnom prijelazu sa Poljskom u nadi da će ući u Evropsku uniju.

Većina njih bježi od sukoba ili beznađa kod kuće i ima za cilj da stignu do Njemačke ili drugih zapadnoevropskih zemalja.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada