Lukašenko o ponašanju EU: Ako nemaju šta drugo da rade…

Lukašenko je rekao da se na granicama susjeda Bjelorusije, prije svega na granici sa Poljskom, ne nalaze samo graničari.

Lukašenko je rekao da ne razumije kako je prilivom migranata moguće pravdati razmjštanje aviona, helikoptera i tenkova na granici (EPA)

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je za Minsk trenutno najvažnije da zaštiti svoju zemlju i narod, i da spriječi sukobe, prenosi Tanjug.

“Znam da je već bilo pokušaja da bude isporučeno oružje u kamp migranata blizu granice sa Poljskom”, rekao je Lukašenko, objavljeno je na njegovom sajtu.

Istakao je da to ni u kom slučaju ne treba dozvoliti.

Predsjednik Bjelorusije je rekao da Evropska unija, umjesto da zajedno sa bjeloruskom stranom traži rješenja, odustaje od projekata prekogranične saradnje i prijeti novim sankcijama i izgradnjom zida.

Razmještanje vojske pravda se prilivom migranata

“Ako nemaju šta drugo da rade, nemamo ništa protiv”, rekao je bjeloruski predsjednik.

Lukašenko je rekao da se na granicama susjeda Bjelorusije, prije svega na granici sa Poljskom, ne nalaze samo graničari.

Naveo je da se na granici sa Poljskom nalazi udarna grupa do 20.000 ljudi sa avionima i oklopnim vozilima i da se to radi pod izgovorom zaštite Evropske unije od invazije izbjeglica iz zemalja koje je, kako je rekao, “bombardovala i opljačkala zapadna koalicija predvođena Sjedinjenim Državama“.

Lukašenko je rekao da ne razumije kako je prilivom migranata moguće pravdati razmjštanje aviona, helikoptera i tenkova na granici.

Izvor: Agencije