Australska kompanija povukla u SAD-u 200.000 testova na korona virus

Po glasnogovorniku kompanije Ellume, radi se o 195.000 od 3,5 miliona testova koji su poslani u SAD.

Tvrtka je saopćila da nastavlja s distribucijom testova u SAD nakon što je utvrdila uzrok problema i provela dodatne kontrole (EPA)

Australski proizvođač medicinske opreme Ellume objavio je da je povukao gotovo 200.000 testova na korona virus u SAD-u zbog povećanog rizika za lažno pozitivne rezultate, prenosi Hina.

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) upozorila je u utorak na “rizik lažno pozitivnih testova za kućnu uporabu na cCOVID-19 tvrtke Ellume, zbog nedavno utvrđenog problema u proizvodnji”.

Negativni rezultati nisu problematični, precizira se u saopćenju.

FDA surađuje s Ellumeom na dodatnim kontrolama i drugim mjerama kako bi se zajamčilo da se problem riješi, dodaje se.

Po glasnogovorniku tvrtke Ellume, radi se o 195.000 od 3,5 miliona testova koji su poslani u SAD.

Visok postotak lažno pozitivnih testova

Povlačenje je određeno nakon vijesti o neobično visokom postotku lažno pozitivnih testova na nekim mjestima, precizirala je tvrtka u priopćenju.

“Izražavam svoje iskrene isprike, i isprike naše tvrtke, zbog stresa i poteškoća s kojima su se susrele osobe zbog lažno pozitivnih testova”, rekao je utemeljitelj tvrtke Ellume Sean Parsons.

Proizvod tvrtke Elleme prošle je godine bio prvi test u slobodnoj prodaji za kućnu upotrebu koji je dobio autorizaciju za hitno korištenje u SAD-u.

Tvrtka je saopćila da nastavlja s distribucijom testova u SAD nakon što je utvrdila uzrok problema i provela dodatne kontrole.

Izvor: Agencije