Predsjednik Ukrajine: Turske dronove u Donbasu koristimo samo za odbranu

Rusija je optužila Ukrajinu za destabilizaciju situacije nakon što su vladine snage ove nedjelje koristile dron Bayraktar TB2 turske proizvodnje.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da je koristio dron kako bi primorao proruske separatiste na prekid vatre i da je dron uz pomoć navođene bombe uništio upravo artiljerijsku jedinicu (Anadolija)

Ukrajina koristi turske dronove u sukobu u istočnom regionu Donbasa samo u odbrambene svrhe i time se ne krše nikakvi sporazumi, izjavio je predsjednik Volodimir Zelenski, prenosi Tanjug.

“Kada ukrajinska vojska osjeti potrebu da brani svoju zemlju, ona to čini”, rekao je Zelenski, prema komentarima objavljenim na predsjedničkom sajtu.

Dron uništio artiljerijsku jedinicu

Rusija je, naime, optužila Ukrajinu za destabilizaciju situacije nakon što su vladine snage ove nedjelje koristile dron Bayraktar TB2 turske proizvodnje za napad na pozicije koje kontrolišu separatisti koje podržava Rusija, prenio je Reuters.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da je koristio dron kako bi primorao proruske separatiste na prekid vatre i da je dron uz pomoć navođene bombe uništio upravo artiljerijsku jedinicu koja pripada separatistima.

Izvor: Agencije