Libija: U racijama uhapšeno 4.000 migranata

Racije su sprovedene juče u gradu Gargaresh na zapadu zemlje u okviru onoga što su vlasti opisale kao bezbjednosnu kampanju protiv ilegalnih migracija.

Mnogi od uhapšenih godinama ilegalno živeli u Libiji (AP)

Libijske vlasti sprovele su veliku raciju na zapadu zemlje, koja je dovela do hapšenja 4.000 migranata, među kojima su stotine žena i djece, rekli su danas zvaničnici, prenosi Tanjug.

Racije su sprovedene jučer u gradu Gargaresh na zapadu zemlje u okviru onoga što su vlasti opisale kao bezbjednosnu kampanju protiv ilegalnih migracija i trgovine drogom, prenio je AP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je predvodilo racije, nije navelo da su među uhapšenima trgovci ljudima ili krijumčari.

Vlasti namjeravaju deportovati uhapšene

Zvaničnici su jučer saopštili da je privedeno 500 ilegalnih migranata, međutim danas su naveli da je taj broj dostigao 4.000.

Uhapšeni su prvo odvedeni u objekt u Tripoliju koji se zove Centar za prikupljanje i povratak, rekao je policijski pukovnik Nouri al-Grettli, načelnik tog centra.

Prema njegovim riječima, oni su potom raspoređeni u pritvorske centre u Tripoliju i okolnim gradovima.

Neimenovani zvaničnik vlade rekao je da će vlasti deportovati što veći broj migranata u njihove zemlje. On je kazao da su mnogi od uhapšenih godinama ilegalno živjeli u Libiji.

Izvor: Agencije