Bivši američki državni sekretar Colin Powell umro od COVID-a 19

General Colin L. Powel, bivši državni sekretar, preminuo je ovog jutra zbog komplikacija od COVID-a 19. Izgubili smo izvanrednog čovjeka, divnog muža, oca, dedu i velikog Amerikanca”, objavila je njegova porodica na Facebooku, dodavši da je bio revakcinisan.

Bivši američki državni sekretar bio je revakcinisan (EPA)

Prvi Afroamerikanac na mjestu državnog sekretara SAD-a Colin Powell preminuo je danas od posljedica virusa COVID-a 19 u 85. godini, objavila je njegova porodica na Facebooku.

“General Colin L. Powell, bivši državni sekretar, preminuo je ovog jutra zbog komplikacija od COVID-a 19. Izgubili smo izvanrednog čovjeka, divnog muža, oca, dedu i velikog Amerikanca”, objavila je njegova porodica na Facebooku, dodavši da je bio revakcinisan.

Profesionalni vojnik

Powell je bio profesionalni vojnik, koji je prešao u politiku nakon rata u Vijetnamu i postao je prvi nacionalni savjetnik tokom mandata predsjednika Ronalda Reagana.

Američki mediji podsjećaju da se njegova popularnost povećala nakon pobjede američke koalicije u Zaljevskom ratu, a devedesetih se vjerovalo da je vodeći kandidat da postane prvi Afroamerikanac predsjednik SAD-a.

Uskoro više…

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO