Hospitaliziran bivši američki predsjednik Clinton

Hospitaliziran u Medicinskom centru UCIM u kalifornijskom gradu Irvine zbog sumnje na infekciju krvi.

U saopćenju se navodi da Clinton ostaje u bolnici radi stalnog praćenja. (EPA)

Bivši američki predsjednik Bill Clinton primljen je u bolnicu u Kaliforniji zbog infekcije i dobro je reagirao na dvodnevnu terapiju, saopćili su njegovi ljekari, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na Reuters.

Clinton (75) je hospitaliziran u utorak navečer u Medicinskom centru UCIM u kalifornijskom gradu Irvine zbog sumnje na infekciju krvi, za koju ljekari vjeruju da je započela kao urinarna infekcija, prenosi Reuters pozivajući se na izvještaj CNN-a.

„On se oporavlja i dobre je volje, a zahvalan je ljekarima, medicinskim sestrama i osoblju koji mu pružaju odličnu njegu“, saopštio je Angel Urena, glasnogovornik bivšeg predsjednika SAD-a.

U saopćenju se navodi da Clinton ostaje u bolnici radi stalnog praćenja.

Dva mandata

Njegov glasnogovornik je objasnio da nakon dva dana liječenja, broj bijelih krvnih zrnaca kod Clintona opada i da dobro reagira na antibiotike.

„Medicinski tim iz Kalifornije bio je u stalnoj komunikaciji sa predsjedničkim medicinskim timom iz New Yorka, uključujući i njegovog kardiologa. Nadamo se da će uskoro otići kući“, naveo je Urena u saopćenju.

CNN prenosi i da zdravstveno stanje Clintona nije povezano sa prethodnim srčanim problemima ili COVID-19 infekcijom.

Bill Clinton je bio predsjednik SAD-a u dva mandata, između 1993. i 2000. godine.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada