Putin: Niski prihodi građana glavni neprijatelj ruskog društva

“Naložio sam Vladi da u roku od mjesec dana predstavi dodatne prijedloge o mjerama socijalne podrške za naše građane”, kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Putin rekao da je siromaštvo jedan od najvećih problema Rusije (EPA)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se rusko društvo suočava sa mnogim zajedničkim izazovima, a posebno je izdvojio niske prihode građana, javlja Anadolija.

“Naš glavni neprijatelj koji prijeti stabilnom razvoju i našoj demografiji su niski prihodi naših građana, miliona naših ljudi”, rekao je Putin tokom susreta sa ruskim zastupnicima.

Posebnu pažnju su posvetili pitanju ekonomije Rusije.

“Inflacija će ove godine biti iznad procijenjenih 5,8 posto. Visoka inflacija pogađa najsiromašnije slojeve stanovništva. Moramo to razumjeti, znati i adekvatno reagovati”, naglasio je Putin.

Siromaštvo jedan od najvećih problema Rusije

Obećao je da će biti poduzeti različiti koraci s ciljem pružanja podrške građanima u uvjetima inflacije.

“Naložio sam Vladi da u roku od mjesec dana predstavi dodatne prijedloge o mjerama socijalne podrške za naše građane”, kazao je ruski predsjednik.

Dodao je da je siromaštvo jedan od najvećih problema Rusije.

“Naša država, odnosno cijelo naše društvo, suočava se sa složenim izazovima. Naš glavni zadatak je povećati prihode građana, otvoriti radna mjesta u svim regijama zemlje, dodatno osnažiti ekonomiju, podržati industriju visoke tehnologije, ukloniti prepreke koje ograničavaju razvoj malih kompanija, pružajući na taj način ljudima što više mogućnosti”, istakao je Putin.

Izvor: Agencije