Američke aviokompanije za zabranu letova nasilnim demonstrantima

Neki putnici su se na letovima za Washington ponašali poput rulje, rekao je jedan sindikalni čelnik.

Stotine pristalica Donalda Trumpa upalo je u Capitol Hill u nadi da će osporiti njegov poraz (AP)

Pristalicama Donalda Trumpa koje su u srijedu upale u Kongres i izazvale nerede ne bi smjeli dopustiti da napuste područje Washingtona komercijalnim letovima nakon što su se ponašali kao rulja na dolaznim letovima, izjavio je predsjednik sindikata američkih aviokompanija.

Izvori dvije američke aviokompanije rekli su da je u utorak bilo putnika koji su se neprimjereno ponašali na letovima za Washington, što je izazvalo zabrinutost zbog njihovog odlazećeg leta, prenosi Reuters.

“'Mentalitet rulje’, kojem smo jučer svjedočili na nekoliko letova do DC Washingtona, neprihvatljiv je i ugrožavao je sigurnost svih osoba na letu”, kazala je Sara Nelson, predsjednica asocijacije koja zastupa 17 aviokompanija.

Neredi na Capitol Hillu

“Djela protiv naše demokratije, naše vlade i slobode za koju se zalažemo moraju diskvalificirati takve pojedince”, navedeno je u saopćenju asocijacije.

Stotine Trumpovih pristalica upalo je u Kapitol u nadi da će osporiti njegov poraz, prisiljavajući Kongres da odgodi sjednicu na kojoj je trebala biti potvrđena pobjeda novoizabranog predsjednika Joea Bidena.

Šef američke turističke asocijacije Roger Dow osudio je nerede na Kapitolu.

“Ponašanju kojem svjedočimo nema mjesta ni u jednoj mirnoj demokratiji, a još manje u zemlji koja bi trebala biti najistaknutiji primjer demokratskih principa”, rekao je Dow.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada