El Mundo: ‘Faraonski ugovor’ s Messijem uništava Barcelonu

‘Faraonski ugovor Lea Messija koji uništava FC Barcelonu’, naslov je u ‘El Mundu’ koji detaljno opisuje astronomske iznose u ugovoru kojeg je Messi potpisao u novembru 2017. godine.

Igrač je već primio 511.290.052 eura, gotovo 92 posto od ukupnog iznos", navodi El Mundo (EPA)

Sadašnji ugovor kojeg zvijezda Barcelone Lionel Messi ima s katalonskim klubom jamči Argentincu  više od 555 miliona eura bruto prihoda za razdoblje od novembra 2017. do juna 2021, otkrio je u nedjelju španjolski dnevnik El Mundo na što je Barca najavila tužbu, prenosi Hina.

“Faraonski ugovor Lea Messija koji uništava FC Barcelonu”, naslov je u El Mundu koji detaljno opisuje astronomske iznose u ugovoru kojeg je Messi potpisao u novembru 2017. godine.

Prema El Mundu, ovaj ugovor “jamči Messiju 555.237.619 eura bruto, koje će primiti u četiri sezone do isteka, 30. juna 2021. godine”. Taj je iznos zbroj njegove fiksne plaće,  prodaje komercijalnih prava na njegovo ime i lik te niza bonusa.

“Igrač je već primio 511.290.052 eura, gotovo 92 posto od ukupnog iznosa”, navodi El Mundo.

Barcelona najavila tužbu

“Neto iznos, nakon što se naplate svi porezi i odbici za socijalno osiguranje, predstavlja više od polovice ove svote: oko 297 milina eura”, dodaje dnevnik koji ističe da je taj ugovor, dug 30 stranica, “najveći ugovor u historiji sporta”.

Barcelona je odmah u nedjelju najavila tužbu.

“FC Barcelona kategorički poriče bilo kakvu odgovornost za objavljivanje profesionalnog ugovora Lionela Messija i poduzet će pravnu akciju protiv El Munda“, najavio je katalonski klub u nedjelju.

Messiju ugovor istječe na kraju sezone.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada