El Mundo: ‘Faraonski ugovor’ s Messijem uništava Barcelonu

‘Faraonski ugovor Lea Messija koji uništava FC Barcelonu’, naslov je u ‘El Mundu’ koji detaljno opisuje astronomske iznose u ugovoru kojeg je Messi potpisao u novembru 2017. godine.

Igrač je već primio 511.290.052 eura, gotovo 92 posto od ukupnog iznos", navodi El Mundo (EPA)
Igrač je već primio 511.290.052 eura, gotovo 92 posto od ukupnog iznos", navodi El Mundo (EPA)

Sadašnji ugovor kojeg zvijezda Barcelone Lionel Messi ima s katalonskim klubom jamči Argentincu  više od 555 miliona eura bruto prihoda za razdoblje od novembra 2017. do juna 2021, otkrio je u nedjelju španjolski dnevnik El Mundo na što je Barca najavila tužbu, prenosi Hina.

“Faraonski ugovor Lea Messija koji uništava FC Barcelonu”, naslov je u El Mundu koji detaljno opisuje astronomske iznose u ugovoru kojeg je Messi potpisao u novembru 2017. godine.

Prema El Mundu, ovaj ugovor “jamči Messiju 555.237.619 eura bruto, koje će primiti u četiri sezone do isteka, 30. juna 2021. godine”. Taj je iznos zbroj njegove fiksne plaće,  prodaje komercijalnih prava na njegovo ime i lik te niza bonusa.

“Igrač je već primio 511.290.052 eura, gotovo 92 posto od ukupnog iznosa”, navodi El Mundo.

Barcelona najavila tužbu

“Neto iznos, nakon što se naplate svi porezi i odbici za socijalno osiguranje, predstavlja više od polovice ove svote: oko 297 milina eura”, dodaje dnevnik koji ističe da je taj ugovor, dug 30 stranica, “najveći ugovor u historiji sporta”.

Barcelona je odmah u nedjelju najavila tužbu.

“FC Barcelona kategorički poriče bilo kakvu odgovornost za objavljivanje profesionalnog ugovora Lionela Messija i poduzet će pravnu akciju protiv El Munda“, najavio je katalonski klub u nedjelju.

Messiju ugovor istječe na kraju sezone.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO