AstraZeneca: Netačna tvrdnja o neefikasnosti vakcine

AstraZeneca odbacila je pisanja medija da vakcina koju je ta laboratorija proizvela protiv korona virusa nije efikasna za ljude starije od 65 godina.

Listovi Bild i Handelsblatt pisali su da njemačka vlada sumnja u efikasnost vakcine kompanije AstraZeneca kod starijih od 65 godina (EPA)

Britanska farmaceutska kompanija AstraZeneca odbacila je pisanja medija da vakcina koju je ta laboratorija proizvela protiv korona virusa nije efikasna za ljude starije od 65 godina.

“Tvrdnje u člancima da je efikasnost vakcine AstraZeneca Oxford samo osam posto efikasna kod odraslih starijih od 65 godina potpuno su netačne”, rekao je glasnogovornik AstraZenece agenciji France Presse, a prenosi Beta.

Sumnje u efikasnost

Listovi Bild i Handelsblatt pisali su u ponedjeljak navečer da njemačka vlada sumnja u efikasnost vakcine kompanije AstraZeneca, razvijene u saradnji sa Univerzitetom u Oxfordu, kod starijih od 65 godina.

AstraZeneca je saopćila da je u novembru objavila rezultate prema kojima je kod starijih osoba snažna imunološka reakcija na vakcinu, kao i da je 100 posto onih kojih su primili vakcinu imalo specifična antitijela nakon druge doze.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO