Video: Neredi u Holandiji, zapaljen centar za testiranje

U protestima zbog uvođenja policijskog sata uhapšeno je 25 osoba, a kažnjeno ih je 3.600.

Policija i lokalne vlasti su danas oštro osudili nasilje (EPA)

Mladi koji su noćas protestovali u Holandiji zbog uvođenja policijskog sata zapalili su centar za testiranje na korona virus u selu Urk i gađali policiju raketama za vatromet.

Policija je danas saopštila da je kaznila više od 3.600 ljudi širom zemlje zbog kršenja policijskog sata, uvedenog radi suzbijanja pandemije, i da je uhapsila 25 osoba ili iz istog razloga ili zbog nasilja.

Policijski sat od 21:00 do 4:30 noćas je prvi put bio na snazi u cijeloj Holandiji, podsjeća Beta, pozivajući se na AP.

Šamar za vlasti

Na snimku iz primorskog sela Urk, 80 kilometara sjeveroistočno od Amsterdama, vidi se kako mladi provaljuju u centar za testiranje na korona virus, prije nego što su ga zapalili.

Policija i lokalne vlasti su danas oštro osudili nasilje, navodeći da su demonstranti “bacali rakete za vatromet i kamenje, uništavali policijska vozila i zapalili objekat za testiranje”.

„Ovo nije samo neprihvatljivo, već je i šamar, naročito za lokalne zdravstvene vlasti koje u centru za testiranje čine sve što mogu da pomognu ljudima iz Urka”, navele su vlasti.

Holandska policija se danas sa demonstrantima sukobila i u Amsterdamu i Eindhovenu.

Policija je u Amsterdamu koristila vodeni top da rastjera učesnike neodobrenog protesta na velikom gradskom trgu okruženom muzejima.

U Eindhovenu je policija uz vodeni top koristila i suzavac protiv stotina demonstranata

Policija Eindhovena je navela da je uhapsila najmanje 30 osoba.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO