Žrtve u eksploziji u Madridu

Najmanje tri osobe su poginule, a deset je povrijeđeno u eksploziji koja se dogodila u jednoj zgradi u centru glavnog grada Španije.

Prvobitne informaciju ukazuju da je najvjerovatniji uzrok eksplozije curenje gasa (EPA)

Najmanje tri osobe su poginule, a deset je povrijeđeno u eksploziji koja se dogodila u jednoj zgradi u centru glavnog grada Španije, Madridu, a eksploziju je uzrokovalo curenje plina.

Snažna eksplozija odjeknula je danas u madridskom kvartu Puerte de Toledo, a potom je izbio i požar u zgradi, prenosi Anadolija.

Mještani koji su bili svjedoci eksplozije su dali iskaze koji otkrivaju da je eksplozija najvjerovatnije bila uzrokovana curenjem plina u jednom apartmanu zgrade.

Kako dodaje AP, obližnji starački dom je evakuiran iako nije prijavljeno da ima povrijeđenih među njegovim korisnicima.

Gradonačelnik Madrida, koji je obišao mjesto eksplozije, rekao je za lokalnu televiziju Telemadrid da ne može da potvrdi koliko je ljudi povrijeđeno.

On je dodao da, prema prvobitnim informacijama, nije pričinjena ozbiljna šteta u obližnjoj školi.

Prethodno je španska TV Telemadrid objavila da se jedna osoba vodi kao nestala.

Reporter TVE je javio sa lica mjesta da ima i nekoliko povrijeđenih osoba.

Zgrada koja se urušila je vjerski kompleks u kojoj su se svećenici živjeli i pripremali se za svoj poziv i u kojoj su pripremali obroke za beskućnike, izjavio je Reutersu jedan od susjeda.

Telemadrid je prenio riječi glavnog vikara da su svećenici koji su živjeli na petom i šestom spratu dobro, ali da pokušavaju da pronađu volontera koji je radio sa njima.

Od eksplozije je došlo do urušavanja zgrade, iznad koje se nadvio oblak dima.

TV La Sexta izvještava pozivajući se na nekoliko lokalnih medija da je možda riječ o curenju gasa.

Nakon eksplozije, hitne službe su obavijestile građane da izbjegavaju Puerto Toledo u centru Madrida gdje je došlo do eksplozije.

Izvor: Agencije