Trump održao oproštajni govor

Očekuje se i da će odlazeći predsjednik najaviti da će ostati snažan igrač na političkoj sceni i dugo nakon odlaska iz Bijele kuće.

Trump se osvrnuo i na dešavanja na Bliskom Istoku, i rekao da je prvi američki predsjednik koji nije započeo nove ratove (EPA)

U svom oproštajnom obraćanju odlazeći predsjednik SAD-a Donald Trump poželio je dobrodošlicu novoj administraciji.

“Ove nedjelje inaugurišemo novu administraciju i molimo se za njen uspjeh u održavanju Amerike sigurnom i prosperitetnom”, naveo je Trump u video poruci čije dijelove je objavila Bijela kuća, a koja će biti emitovana nešto kasnije, prenosi Tanjug pozivajući se na AP.

Trump je rekao da su svi Amerikanci zgroženi napadom na Capitol.

“Političko nasilje je napad na sve što njegujemo kao Amerikanci. To nikada ne može biti tolerisano”, navodi Trump u dijelu govora koji treba da se emituje dan uoči inauguracije Joea Bidena.

‘Na Bliskom istoku osvanula je zora’

Trump se osvrnuo i na dešavanja na Bliskom Istoku, i rekao da je prvi američki predsjednik koji nije započeo nove ratove.

“Sada kada se pripremam da predam vlast novoj administraciji, sutra u podne, želim da znate da je na novom Bliskom istoku osvanula zora i da se naši vojnici vraćaju kući. Posebno sam ponosan jer sam prvi američki predsjednik decenijama unazad koji nije započeo nove ratove”, prenosi AP.

Očekuje se i da će odlazeći predsjednik SAD-a najaviti da se nada da će ostati snažan igrač na političkoj sceni i dugo nakon odlaska iz Bijele kuće, prenose američki mediji.

Izvor: Agencije