Washington DC: Uhapšen s pištoljem i 500 metaka

Wesley Allen Beeler je imao i krivotvorenu dozvolu za prisustvo inauguraciji novoizabranog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena.

Barikade su postavljene oko Capitola, a mostovi koji vode ka DC-u će biti blokirani u određenom periodu od 19. do 21. januara (EPA)
Barikade su postavljene oko Capitola, a mostovi koji vode ka DC-u će biti blokirani u određenom periodu od 19. do 21. januara (EPA)

Policija američke prijestolnice uhapsila je u subotu čovjeka koji je navodno pokušavao proći kontrolnu tačku u Washingtonu DC s krivotvorenom dozvolom za prisustvo inauguraciji novoizabranog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena dok je posjedovao napunjen pištolj i više od 500 komada municije, javljaju američki mediji.

U izvještaju o incidentu Metropolitan policije, koji je dobio CNN, navodi se kako je Wesley Allen Beeler imao poluautomatski pištolj Glock u svom kamionu dok je prolazio u petak kroz policijsku kontrolnu tačku.

Također je imao neodobrenu dozvolu za prisustvo ceremoniji inauguracije novog predsjednika, dodaju mediji.

Barikade i blokirani mostovi

Policija je našla više od 500 komada municije, uključujući šaržer za pištolj i metke za sačmaricu.

Beeler je uhapšen zbog posjedovanja neregistriranog vatrenog oružja te posjedovanje neregistrirane municije.

Pripadnici Nacionalne garde pojačali su lokalne snage sigurnosti u glavnom gradu SAD-a i očekuje se da će više od 25.000 pripadnika snaga sigurnosti biti prisutno 20. januara na ceremoniji.

Mjere su postrožene zbog smrtonosnog upada demonstranata u Capitol 6. januara, kada je preminulo najmanje pet osoba.

Također, evidentirane su prijetnje sa ekstremne desnice da bi moglo doći do još nasilja.

Barikade su postavljene oko Capitola, a mostovi koji vode ka DC-u će biti blokirani u određenom periodu od 19. do 21. januara.

Izvor : Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO