Rodriguez: Ciničan i licemjeran potez SAD-a prema Kubi

Trumpova administracija u ponedjeljak je Kubu ponovno stavila na listu zemalja koje podržavaju terorizam.

'Politički oportunizam ove akcije prepoznaju svi iskreno zabrinuti zbog pošasti terorizma i njegovih žrtava', napisao je Rodriguez na Twitteru (EPA)

Kubanski ministar vanjskih poslova Bruno Rodriguez ocijenio je u ponedjeljak “ciničnim i licemjernim” potez administracije na odlasku američkog predsjednika Donalda Trumpa kojim je Kuba vraćena na popis država sponzora terorizma.

“Osuđujemo ciničnu i licemjernu kvalifikaciju Kube kao države sponzora terorizma, koju su najavile Sjedinjene Američke Države. Politički oportunizam ove akcije prepoznaju svi iskreno zabrinuti zbog pošasti terorizma i njegovih žrtava”, napisao je Rodriguez na Twitteru, prenosi Hina.

Trumpova administracija u ponedjeljak je Kubu ponovno stavila na listu zemalja koje podržavaju terorizam.

‘Jasna poruka’

“Tom mjerom ponovno ćemo smatrati Kubu odgovornom i šaljemo jasnu poruku da Castrov režim mora da prekinuti podršku međunarodnom terorizmu i subverziju američke pravde”, naveo je američki državni sekretar Mike Pompeo aludirajući na bivše kubanske čelnike Fidela i Raula Castra.

Bivši američki predsjednik Barack Obama 2015. službeno je uklonio Kubu s liste terorista što je bio važan korak prema uspostavljanju diplomatskih odnosa kasnije te godine.

Izvor: Agencije