Izvučena crna kutija putničkog aviona koji se srušio u Indoneziji

Zvaničnici Agencije za traženje i spašavanje potvrdili su da je crna kutija uklonjena iz olupine aviona u moru i da će biti prebačena u krizni centar.

Putnički avion indonezijske kompanije Sriwijaya Air srušio u more između otoka Laki i Lancang, sjeverno od Jakarte (Anadolija)

Crna kutija putničkog aviona koji se srušio nedugo nakon polijetanja u Indoneziji izvučena je iz mora, prenosi Anadolija.

Zvaničnici Agencije za traženje i spašavanje potvrdili su da je crna kutija uklonjena iz olupine aviona u moru i da će biti prebačena u krizni centar.

Zvaničnici, koji do sada nisu dali službeno objašnjenje o uzrocima pada, naveli su da se razlog može utvrditi ispitivanjem crne kutije.

Iz mornarice Indonezije objavljeno je da su dijelovi putničkog aviona raštrkani na četiri područja, sjeverno od obale glavnog grada Jakarte.

Nestao sa radara pet minuta nakon polijetanja

Ministar Budi Karya Sumadi ranije je izjavio kako je izgubljen kontakt pet minuta nakon polijetanja aviona te da je avion s 50 putnika i 12 članova posade pao između Lakija i Lancang.

Glasnogovornica Ministarstva transporta Adita Irawati kazala je također ranije kako je posljednji kontakt s avionom ostvaren 9. januara u 14.40 po lokalnom vremenu, nakon polijetanja iz Jakarte prema Pontianaku.

Putnički avion indonezijske kompanije Sriwijaya Air srušio se u subotu u more tokom leta na liniji iz Jakarte ka Pontianaku.

Avion se srušio u more između otoka Laki i Lancang, sjeverno od Jakarte, gdje su spasilačke ekipe pronašle olupine aviona, posmrtne ostatke i prtljag žrtava.

U avionu su se u trenutku nesreće nalazile 62 osobe i to 12 članova posade i 50 putnika, među kojima i desetero djece.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada